Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

3 bästa sätten att reda sås – utan gluten

Hör du till de som undviker gluten av olika anledningar kan det vara svårt att få till en riktigt bra redd sås. Här är tre enkla sätt att reda såsen, helt glutenfritt!
1. Stärkelse

1. Stärkelse

Stärkelse sväller och binder vätskan och ger på så sätt såsen en tjockare konsistens. Det enklaste är att lösa upp stärkelsen i lite kallt vatten innan man rör ner den i såsen. Majsmjöl, potatismjöl, bovetemjöl, rismjöl, hirsmjöl, fiberhusk och arrowrot är exempel på bra stärkelse att reda med. Även pulvermos fungerar alldeles utmärkt.

Recept: Vitvinssås

1 av 3

Läs också: 10 naturligt glutenfria mjöl

Läs också: Såser – enkla och goda recept

Källor: Spisa, Allas.

Annons: