Logga in här

10 säkra tecken på att du är en vinsnobb

Vinsnobb eller inte? Kolla in tecknen som visar på att du håller på att tappa greppet om ditt vinintresse.

Du har säkert också en sån i din närhet – en person som vägrar köpa bag in box-viner och dessutom envisas med att hålla vinglaset i skaftet….
Kanske är det rentav du?
Kolla det här och se om du känner igen dig. Är du en vinsnobb eller inte?


1. Du snurrar på allt
Du har kommit på dig själv med att snurra på precis allt – som om det vore vin du ska testa. Du gör samma sak med kaffekoppen, vattenflaskan, luft, ja, och allt annat som du inte behöver snurra.

anigif_enhanced-buzz-2576-1390507194-4

2. Du förbereder dina krogbesök
För dig är det en självklarhet att dagen före ringa restaurangen du bokat bord på.
Varför?
För att be dem att på en bestämd tid dekantera flaskan du tänkt beställa, förstås.
Man dricker inte vin utan att lufta det först, enligt dig.

78815484

3. Du låter inte gästerna fylla på vinet själv
Glaset ska aldrig vara tomt. Enligt dig ska vinet självklart fyllas på hela tiden. Och det är det du som gör det åt dina gäster – du skulle aldrig få för dig att låta dem hälla upp sitt vin själva. Fint ska det vara!

giphy-3

4. Du skulle aldrig få för dig att köpa vin på låda
Bag in box, vad är det?
Ungefär så tänker du om det där hemska lådvinet. Du har aldrig köpt vin på box, och något av det värsta du vet är folk som bjuder på vin – direkt ur tappen på boxen! Den som nödvändigtvis måste servera bag in box-vin bör åtminstone hälla upp drycken i en karaff, tycker du.

465318481

5. Du köper betydligt mer vin än vad du dricker
Du har en veritabel vinsamling där hemma. Ja, vi pratar om en vinkällare!
Det kanske inte var tanken från början, men du tycker helt enkelt så mycket om att köpa bra viner att du definitivt köper mer än du faktiskt hinner dricka upp.

77741498

6. Du skulle aldrig röra en flaska med skruvkork
Det enda civiliserade sättet att öppna en vinflaska är med en klassisk vinöppnare som sommelierer använder.
Du tycker att alla moderna idiotsäkra flasköppnare bara är av ondo och för amatörer. För att inte tala om en flaska vin som öppnas med skruvkork… Andra må tycka det är smart, men du bara skakar på huvudet. Ofta och länge.

tumblr_mrhf7mLmh91qzna6jo1_500

7. Du blir irriterad om inte vinlistan skickas till dig först
Du kommer till en restaurang i ett sällskap, ni sätter er till bords och får vinlistan eftersom ni ska dela på en flaska eller två. Om inte vinlistan skickas till dig för att du med din gedigna kunskap ska kunna välja en bra dryck, då blir du inte bara förolämpad, du blir troligen rasande också. Om någon annan än du beställer vinet kan sällskapet förvänta sig att du totalt tappar humöret.

72919746

8. Du upptäcker lätt vad vinet innehåller – bara genom att lukta
Det räcker med att du bara sniffar lite lätt i vinglaset – då upptäcker du om vinet har en liten, liten touch av exakt vad som helst. Du behöver inte smaka – det anser du ändå är fusk.

aEwpy8x_460sa

9. Ditt drömhus har en vinkällare
Vinkällare är både fint och viktigt för dig. Helst en stor sådan med många fina årgångsviner. Medan du väntar på det perfekta huset med den perfekta vinkällaren och bor betydligt trängre håller du åtminstone liv i dina tre dyrbara vinkylskåp.

493705269

10. Du håller förstås vinglaset i skaftet
När ditt middagssällskap lyfter vinglaset högst upp, i den runda delen av glaset, i stället för i skaftet drar du efter andan. Du undrar om ditt sällskap verkligen inte vet om att det blir fingeravtryck över glaset och att vinets temperatur gradvis höjs av din kroppstemperatur. Ibland gör en sådan fruktansvärt vett- och etikettöverträdelse att du måste gå i väg ett par minuter för att samla dig.

rött vin tips

Läs också: Så smaksätter du ditt eget vatten så det blir supergott

Läs också: Det här visste du inte om pizzan – kolla in spännande fakta

Text: Johanna Lundholm

Källa: www.foodrepublic.com