Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

10 saker som får oss att längta till julen

De stora varuhusen har redan julskyltat, matbutikerna har plockat fram julmusten och kollegan har handlat hälften av alla julklappar. Alla verkar längta till julen! Än är vi inte där men det är inte förbjudet att drömma sig bort till en lång och mysig julhelg med familjen och så klart – massa god mat. Här har vi samlat tio saker som är ett måste under julen och får oss att längta – ännu mer!

1. Glögg
Vad värmer oss bättre i vinterkylan än glögg? En kopp glögg får julkänslorna att dansa i kroppen!
glögg

2. Saffransbullar
Lussebullar, lussekatter, saffransbullar! Ja, det sägs att kärt barn har många namn och vem älskar inte lussebullar i alla olika varianter? Dessa sötsaker vill vi äta ofta och mycket under december månad.
lussebullar

3. Julskinka
Åh! Tunna skivor av julskinka med senap på. Ett måste till jul och något vi gärna skulle äta redan nu!
julskinka

4. Julmusik
Det går inte att laga eller äta julmat utan att ha vacker julmusik i bakgrunden. Vi älskar, älskar, älskar julmusik och tjuvstartar gärna redan i slutet av oktober genom att diskret lyssna på några låtar, ehm album.
julmusik

5. Julgodis
Julen är sockerråttornas favoritårstid. Under hela advent kan du gå bananas på knäck, ischoklad, kola, fudge, mintkyssar, polkagrisar, praliner, tryfflar och allt annat sockersött du kan tänka dig.
julgodis

6. Julmust
Apotekarnes, Nygårda, Zeunerts – alla har sin favorit och ingen kan fira jul utan den!
julmust

7. Julbordet
Köttbullar, Janssons frestelse, gravad lax med hovmästarsås, prinskorv, rödbetssallad, sylta… Vi längtar!
julbord

8. Ledigheten
Julen. En underbar högtid att umgås med alla vi älskar och i lugn och ro laga all god mat till julbordet och baka med barnen. Mys på riktigt hög nivå!
christmas

9. Julbelysning
Sverige blir så vackert under julen! Ljusstakar, julstjärnor, värmeljus och ljusslingor omringar oss under denna, annars så mörka, årstid.
julbelysning

10. Kvällen innan
Om barnen älskar själva julafton måste kvällen innan vara alla vuxnas favoritstund. När julmaten i stort sett är klar, du provsmakar julskinkan, julklapparna är inhandlade och inslagna, julmusiken rullar i bakgrunden, du har en kall julöl i handen och glöggen står redo att avnjutas. 23e december – den bästa dagen på året, om du frågar oss.
julmys

LÄS MER:
Här hittar du fint julpynt!

Text: Julia Wiberg