Logga in här

10 enkla tips som gör dig till en bättre matlagare

Ibland blir maten eller bakningen inte riktigt som man tänkt sig, det finns en del fallgropar att ramla i. Här listar vi 10 vanliga misstag som vi gör i köket och hur du gör för att undvika dem!
Köttet blir torrt

Köttet blir torrt

Du vänder det kanske för ofta i stekpannan. Ju mer du trycker och vänder med köttbitarna eller vad det är – desto mer vätska försvinner. Ha tålamod även om köttet fastnar. Låt det vara och försök igen om ett litet tag.

Pannan är för kall och smöret eller oljan har inte blivit het. Ställ stekpannan på spisen i 1 eller 2 minuter så att den blir het. Tillsätt stekfettet. Oljan glimmar när den är färdig, smöret ska smälta och bubbla

Du kanske slänger köttet direkt från kylskåpet i stekpannan. Låt det vila i rumstemperatur innan du tillagar det.

2 av 10

Läs också: Fler smarta köks-trick hittar du här!

Läs också: Mästerkocken Sandra Mastios bästa köksknep – se här!

Text: Katarina Forsberg