Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Akkurat rankas högst av hela världens ölkrogar

Akkurat är bäst i världen! I varje fall om ölcommunitien på Ratebeer får bestämma. Och det får den...

Vill du dricka världens bästa öl på världens bästa ölkrog? Då ska du gå till Akkurat på Södermalm i Stockholm, Akkurat rankas nämligen som världens bästa ölställe.

Det är den aktade rating-sajten Ratebeer som håller Akkurat för den bästa krogen i världen i sin ranking av hela världens ölkrogar.

– Det är naturligtvis en stor ära men i det dagliga arbetet tänker man inte så mycket på det. Det är mest hårt jobb hela tiden, säger Stene Isacsson som driver Akkurat.

Ratebeers medlemmar, som är flera hundra tusen, rankar öl och ölställen enligt ett poängsystem och sajten skapar sedan omdömen på en 100-gradig skala där öl och ölkrogar bedöms kontinuerligt. Kontinuerligt presenterar sajten rankinglistor över de bästa ölen och de bästa ölställena och det är där som ölkrogen Akkurat intar första platsen. Akkurat är en av 6 krogar som innehar det bästa omdömet, 100 av 100.

– När vi får besök från utlandet så märks det. Många tackar och är hedrade att de har fått besöka öltemplet nummer 1 i världen, berättar Stene Isacsson.

Akkurat har funnits sedan 20 år tillbaka och enligt Stene Isacsson har en hel del förändrats på de 20 åren.

– En stor skillnad nu mot när vi började för 20 år sedan är ju att det händer så oerhört mycket mer nu, konkurrensen är större och nu kan du köpa helt okej öl på din lokala matvarubutik.

Så hur gör man för att behålla positionen som världens bästa ölkrog?

– Vi jobbar på det hela tiden. Vi lägger ner oerhörd möda både på inköp, att se till så att våra samarbetspartners levererar kvalitet och inte minst att hålla anläggningen fräsch, se till så att vi har bra omsättning på produkterna och även glashantering. Det är mest hårt jobb hela tiden, säger Stene Isacsson.

Ni har också en strikt hållning när det kommer till vad ni serverar för öl?

– Vi har väl kanske fått rykte om oss att vara lite ”mossiga” för att vi väljer att bara jobba med de som de facto har egna bryggerier och brygger själva. Men jag är övertygad om att det kommer att bli nästa stora grej. Att folk börjar visa intresse för vem som har bryggt ölen och vem som äger bryggeriet där det är bryggt. I takt med att de stora försöker slå sig in på ”hantverksmarknaden” och tjäna pengar på den som kommer en helt annan transparens att krävas från konsumenterna.

– Jag tycker också att det kanske blivit lite väl mycket fokus på nyheter på senaste tiden. Alla vänder ut och in på sig själva för att hitta på nya fiffiga idéer. Det är naturligtvis jätteroligt men jag tror att det är viktigt att man jobbar på att få behålla gamla traditionella stilar också som t.ex frankisk Lager och traditionell Cask Ale. Vi jobbade ju ihjäl oss för Lambicer för 15-20 år sedan. Nu behövs det knappas någon draghjälp där. Däremot andra stilar tror jag behöver uppmärksammas för att de inte skall falla i glömska.

Så vad säger man? Grattis! Och tack!

– Tack!

Läs också: Gå finaste ölpromenaden på Södermalm, den börjar på Akkurat

Läs också: Stora framgångar för svenska bryggerier på Ratebeer

Öltavla på Akkurat.

Foto: Akkurat.