Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

4 enkla tips – så gör du saftiga muffins

4 enkla tips – så gör du saftiga muffins

Att göra perfekta muffins är svårt, antingen blir dom för degiga, torra eller bara ihopsjunkna. Inget är kul! Men jag har några tips som absolut är värda att testa!

1. Är muffinsen torra och behöver livas upp? Gör små hål i muffinsen med hjälp av en tandpetare. Droppa i lite färskpressad juice (för en saftig citronsmak) eller någon annan typ av smaksättning. Muffinsen blir genast saftigare och får ännu mer smak!

2. Stäng av ugnen när det är ca 5 min kvar på gräddningen, det blir då ett lite mjukare innehåll i muffinsen.

3. Ser ni prickarna i muffinsen på bilden ovan? Det är färgglatt strössel som jag blandat i smeten, det blir super söta prickar i hela muffinsen. Strösslet smälter så det blir inga hårda överraskningar!

4. Använd smält choklad i muffinsen istället för kakao, blir så mycket godare!

Jag tar gärna emot era bästa tips på perfekta muffins så kan vi ha en liten tipshörna här.

HÄR hittar du mitt recept på saftiga chokladmuffins.

Baka lugnt!