Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinipaj


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Enkel och god pajdeg som inte behöver vila i kylen före utbakning. Strikt LCHF? Gör fyllningen utan löken och med spenat i stället för zucchini.


Ingredienser

6-8 bitar

  • 3 dl mandelmjöl

  • 1/2 dl sesamfrön

  • 40 g smör

  • 1 msk fiberhusk
  • 
1/2 tsk salt

  • 1 ägg

  • 300 g zucchini

  • 1 lök

  • 3 msk smör/kokosfett

  • 4 ägg

  • 2 dl crème fraiche
  • 
200 g västerbottensost

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg mandelmjöl och sesamfrön i en bunke. Tillsätt smör, fiberhusk, salt och ägg och knåda ihop allt till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Förgrädda skalet i 8 minuter.

  3. Riv zucchinin och lägg i ett durkslag. Salta den lite och låt vätska sig.

  4. Skär löken i båtar och fräs den i smör eller kokosfett. Krama ur överflödig vätska på zucchinin och lägg den i stekpannan. Låt den fräsa några minuter med löken.

  5. Rör ihop ägg, crème fraiche och riven ost. Blanda ner det stekta. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet och grädda i cirka 30 minuter.

  6. Toppa med färska örter och gärna lite ätbara blomblad och servera med sallad.
Du kanske även gillar