Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinilasagne med kycklingfärs & basilika

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Lasagne är riktig comfort food. Med hyvlad zucchini i stället för pasta, mager ost och kycklingfärs blir den både god och hälsosam, perfekt för dig som upptäckt dash-dieten!

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 1 zucchini
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 500 g kycklingfärs
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 ⁄2 tsk paprikapulver
  • 2 msk hackad basilika
  • 5 dl kokt råris
  • 2 dl lätt-crème fraiche
  • 150 g riven mager ost, 17 % fetthalt

Till garnering

  • shisokrasse
  • basilika

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hyvla eller skär zucchinin i längder med en mandolin eller med en vass kniv.
  3. Strö över saltet och låt zucchinin dra i cirka 10–15 minuter.
  4. Torka av zucchinin med hushållspapper.
  5. Skala och hacka löken och vitlöken.
  6. Kärna ur och skiva paprikan.
  7. Stek löken, vitlöken och paprikan i olivolja i en stekpanna. Lägg i kycklingfärsen och finfördela den.
  8. Fräs allt på medelvärme. Salta och peppra.
  9. Strö över paprikapulver och basilika och vänd runt.
  10. Dra av från värmen. Varva zucchiniskivor, kycklingfärs, råris, lätt-crème fraiche och riven ost i en ugnsfast form, cirka 22 × 18 centimeter.
  11. Strö riven ost på översta lagret.
  12. Grädda mitt i ugnen i cirka 25–30 minuter.
  13. Ta ut formen och garnera med shisokrasse och basilika.