Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchinibröd med pumpakärnor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Zucchini och russin kan tyckas som en lite galen kombination, men passar förvånansvärt bra ihop.

Ingredienser

20 bitar
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 2 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • ½ dl rapsolja
  • 5 dl grovt riven zucchini
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl russin
  • 14-15 dl vetemjöl

Till pensling

  • 1 ägg
  • 1 dl pumpakärnor

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en degblandare. Häll på vatten, blanda i salt, sirap, olja, riven zucchini, pumpakärnor och russin. Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till en smidig deg. Sätt plastfolie eller lägg en bakduk över bunken. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  2. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord. Arbeta ihop degen till en rund bulle. Lägg degen på ett bakplåtspapper och kavla ut tills den har samma storlek som en långpanna.
  3. Flytta över hela bakplåtspapperet med degen till långpannan. Lägg över bakduk och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
  4. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
  5. Vispa upp ägget lätt med gaffel och pensla degen med ägget, strö över pumpakärnorna. Markera bitarna genom att skåra med en vass tandad kniv. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Ta ut plåten och flytta över brödet med bakplåtspapperet till ett galler. Lägg en bakduk över brödet och låt det svalna.