Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Zucchini-tagliatelle med kyckling och avokadopesto

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En av de godaste rätterna jag någonsin ätit! Kombinationen av zucchini-tagliatelle med kyckling, avokadopesto, lite solrosfrön, egen-soltorkade tomater och lite ringlad grekisk olivolja gjorde det till en fantastisk måltid. Detta kommer med största sannolikhet bli en klassiker hemma hos mig! Wow så gott!
Läs mer om detta recept på 100kitchenstories.se

Ingredienser

1 portion
  • 1 zucchini
  • Valfri mängd stekt eller grillad kyckling
  • 1 mogen avokado
  • 1 pressad vitlök
  • ca 3 msk färsk klippt i småbitar basilika
  • ca 2 msk färsk klippt eller skuren persilja
  • 1-2 tsk olivolja
  • 1 tsk vatten
  • Flingsalt
  • Solrosfrön
  • Soltorkade tomater

Så här gör du

  1. Om du inte köper grillad kyckling se till att steka/ grilla din kycklingfilé.
  2. Tvätta av din zucchini och använd en osthyvel till att hyvla tagliatelle jämn-tjocka, och lägg i de i en kastrull med vatten. Koka upp för ca 3 minuter tills de blivit mjukare men inte gått sönder.
  3. Använd ett durkslag för att hälla av vattnet, och lägg upp tagliatellen på en tallrik.
  4. Avokadopesto: Använd en mortel eller en mixer för att mosa din avokado klumpfri (därför viktigt att avokadon är mogen). Tillsätt resterande ingredienser och blanda om/mosa/mixa ordentligt. Tillsätt möjligtvis lite mer vätska om den är för tjock.
  5. Lägg över kycklingen på tagliatellen och därefter peston. Ringla över lite olivolja. Klipp soltorkade tomater i mindre bitar och strö över dessa samt solrosfrön och lite flingsalt. Servera!