Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Yoghurtlimpa med frön och rabarberkompott

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Njut av en nybakad limpa till frukost! Servera med syrlig kompott av rabarber och en god ost.

Ingredienser

1 limpa
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 0 ,5 dl chiafrön
  • 1 msk havrekärnor
  • 1 msk solroskärnor
  • 2 msk krossat linfrö
  • 1 krm salt
  • 1 ,5 tsk bikarbonat
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl naturell yoghurt
  • olja till formen

Rabarberkompott

  • 400 rabarber (5-6 st stjälkar)
  • 2 ,5 dl strösocker
  • 1 vatten
  • 1/2 st vaniljstång
  • 0 ,5 tsk Kardemumma malen
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Yoghurtlimpa: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 1,5 liters limpform med olja. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda. Tillsätt yoghurt, olja och sirap och rör ihop till en kladdig deg. Häll degen i den smorda formen. Grädda i ca 60-65 minuter eller tills brödet har en innertemperatur på 96°. Låt brödet svalna lite. Slå det sedan ur formen och låt det kallna under bakduk.
  2. Rabarberkompott: Skala rabarberna lätt men låt det rosaröda skalet sitta kvar. Dela i lagom stora bitar och lägg I en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i allt i kastrullen. Tillsätt strösocker, vatten, kardemumma och citronsaft, under mellanvärme. Koka du i ca 30 min. Ta av från värmen och låt svalna helt. Passar perfekt att servera med brödet och en god ost.
4 kommentarer om "Yoghurtlimpa med frön och rabarberkompott"