Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wokade grönsaker med cashewnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Laga en en hälsosam grönsakswok med fräscha smaker av chili och ingefära. Lättlagad vegetarisk wok som är enkel att dubbla och göra till fler. Wokade grönsaker när de smakar är som bäst.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 centimeter färsk ingefära
  • 1 ⁄2 – 1 röd spansk chilipeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 ⁄2 purjolök
  • 1 ⁄2 huvud salladskål
  • 250 g sojabönor, frysta och tinade
  • 100 g färska böngroddar
  • salt, peppar

Servera med

  • limeklyftor
  • teriyakisås

Garnera med

  • rostade cashewnötter

Så här gör du

  1. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Det går lättast att skrapa av skalet på ingefäran med en tesked. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Skala och skär morötter och palsternackor i tändsticksstrimlor. Ansa och skär purjolöken i sneda skivor. Skär salladskålen i strimlor.
  3. Woka vitlök, chili och ingefära i en het stekpanna med olja, 10 sekunder. Tillsätt rotfrukterna och efter 2 minuter purjolök, salladskål, sojabönor och böngroddarna. Salta och peppra.
  4. Lägg upp på tallrikar och strö över rostade cashewnötter. Servera och med limeklyfta och teriyakisås. Garnera med timjan.