Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wokade kycklingvingar med broccoli

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Detta recept är ur Tareq Taylors bok “Mat som gör gott”. Kyckling är mycket mer klimatsmart än rött kött och är också bättre för kroppen.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 800 g kycklingvingar
  • 1 broccoli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk ostronsås

Tillbehör

  • kokt ris, till exempel jasminris

Så här gör du

  1. Dela kycklingvingarna på mitten. Skär eller bryt broccolin i mindre buketter. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i kycklingvingar, sichuanpeppar och salt och stek på hög värme tills kycklingen är helt färdig, det tar cirka 10 minuter. Rör om då och då.
  3. Ta upp kycklingen och lägg den åt sidan, lägg i broccoli och vitlök. Fortsätt att steka på hög värme i någon minut, lägg sedan tillbaka kycklingen och blanda ner ostronsåsen.
  4. Servera direkt med kokt ris.