Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wok med persikor & cashew

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Servera med jasminris eller glasnudlar.

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 1 kg blandade grönsaker, som squash, broccoli, haricots verts, paprika, minimajs, svamp, morot
  • 1 bit färsk ingefära, cirka 5 cm
  • 3 vitlöksklyftor
  • jordnötsolja
  • 1 burk persikohalvor, 420 g
  • 5 msk spad från persikorna
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 3 msk fisksås
  • cirka 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1-1 1/2 dl strimlad salladslök

Så här gör du

  1. Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar. Skala och hacka ingefäran. Hacka vitlöken.
  2. Hetta upp oljan i en wok. Stek grönsaker, ingefära och vitlök några minuter i omgångar, på hög värme under omrörning.
  3. Lägg tillbaka alla grönsaker i woken. Skär persikorna i klyftor och blanda ner dem.
  4. Rör ihop persikojuice, soja, vinäger, vatten, fisksås, sambal oelek och potatismjöl. Blanda ner redningen i woken och koka upp. Strö över nötter och salladslök.