Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wok bowl med äggnudlar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Perfekt bowl när du vill ha något snabbt och gott att äta. Passar bra att toppa med cashewnötter eller jordnötter. Servera med teriyakisås eller japansk soja.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 paket äggnudlar
  • 1 rödlök
  • ¼ rödkål
  • 2 morötter
  • 70 g sockerärter
  • 1 paprika
  • 2 salladslökar
  • 2-3 msk rapsolja
  • 2 centimeter ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tamarisoja
  • ½-1 tsk sesamolja

Tillbehör

  • koriander
  • sesamfrön
  • teriyakisås eller japansk soja

Så här gör du

  1. Koka nudlarna enligt förpackningen.
  2. Strimla löken och rödkålen. Skala morötterna och strimla fint. Strimla sockerärterna, paprikan och salladslöken. Woka eller fräs grönsakerna i oljan tills de börjar mjukna.
  3. Riv ingefäran fint och blanda med vitlök, tamarisoja och sesamolja. Blanda ner smaksättningen i grönsakerna.
  4. Servering: Lägg upp nudlar och grönsaker i portionsskålar. Garnera med koriander och strö över sesamfrön. Servera med teriyakisås eller japansk soja.