Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Wienernougat

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Wienernougat
ULRIKA POUSETTE

Försvinnande goda, små munsbitar.

Ingredienser

1 form
  • 20 stycken
  • 100 g mandelspån
  • 150 g mörk choklad
  • 150 g nougat
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk

Så här gör du

  1. Rosta mandelspånen i en torr, het stekpanna. Passa noga så att de inte bränns.
  2. Klä en form som mäter cirka 16x20 centimeter med plastfolie.
  3. Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt vispgrädde och mjölk och värm försiktigt på svag värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa.
  4. Dra kastrullen från plattan och rör ner mandelspånen. Häll smeten i formen och låt svalna lite. Ställ sedan formen i kylen och låt stelna i minst 2 timmar.
  5. Skär godiset i bitar. Det är hållbart i kylen i upp till fyra veckor.
Du kanske även gillar