Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Whiskymarinerad fläskfilé med prästostgratinerad färskpotatis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

En kombination som är riktigt, riktigt läcker!

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 2 dl finriven långlagrad prästost
  • 25 g smör
  • 1 fläskfilé på omkring 800 gram
  • 1 chipotle chili
  • 1 dl rökig whisky
  • 2 msk farinsocker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl japansk soja
  • svartpeppar
  • 1 pkt haricot verts

Så här gör du

  1. Blötlägg chipotlechilin i vatten.
  2. Blanda sedan whiskey, farinsocker, chipotle, krossad vitlök, soja och svartpeppar i en bunke.
  3. Mixa sedan samman till marinad med en stavmixer.
  4. Putsa fläskfilén från senor och hinnor.
  5. Skär fläskfilén i portionsbitar och lägg ner i marinaden. Den ska helst stå i två timmar.
  6. Tvätta färskpotatisen och skär ett kryss på varje potatis.
  7. Lägg sedan potatisen i en ugnsfast form tillsammans med lite olja och salt.
  8. Baka i ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter.
  9. Blanda smöret som består av riven prästost, salt och peppar.
  10. Grilla fläskfilén tills du får den färgen du önskar, vitt eller rosa är upp till dig.
  11. Koka haricots verts och när potatisen är färdig i ugnen ta ut den och tryck till potatisen så att den öppnar sig där krysset är satt.
  12. Toppa sedan varje potatis med ostsmörert och servera med kokade haricots verts och grillad fläskfilé.
1 kommentar om "Whiskymarinerad fläskfilé med prästostgratinerad färskpotatis"