Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Warm winter pimm’s – varm bål

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Pimm’s förknippas normalt sett med somriga bål med gurka, jordgubbar, mynta och sockerdricka. Men här blir den härligt vintrig tillsammans med varm äppelcider, honung, apelsin och kanel.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 äppelcider eller äpplemust
  • 1 1/2 msk honung
  • Pimm's No 1
  • 1/2 apelsin
  • 4 kanelstänger

Så här gör du

  1. Tvätta apelsinen och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg dessa samt kanelstänger och honung i en kastrull.
  2. Tillsätt äppelcider eller must och hetta upp på mellanvärme. Rör om då och då under tiden. När vätskan kokar tar du kastrullen från värmen.
  3. Blanda 1/3 Pimms till 2/3 kryddad äppelmust.
  4. Häll upp i värmetåliga glas. Lägg ner en kanelstång och en apelsinskiva i varje glas och servera genast.
1 kommentar om "Warm winter pimm’s – varm bål"
  • Barbro Nässén
    Barbro Nässén

    Gott! Men i England kan man köpa särskild Winter Pimm’s som inte smakar riktigt som No 1 – tyvärr har inte systembolaget nappat på det ännu!