Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Waldorfsallad med stekt ryggbiff

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Waldorfsallad med stekt ryggbiff

En klassisk sallad från New York med selleri, valnötter och citron till en saftig ryggbiff.

Ingredienser

4 portioner
  • 5 selleristjälkar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 50 g valnötter
  • 500 g ryggbiff i skivor
  • 3 msk smör/kokosfett
  • några knippor persilja

Så här gör du

  1. Skär sellerin i bitar och lägg i en skål. Rör ihop crème fraiche med majonnäs, senap och pressad citron. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka valnötterna. Blanda valnötter (spara några till dekoration) och selleri med såsen.
  3. Stek ryggbiffen någon enstaka minut på varje sida. Låt köttet svalna lite och skär sedan skivorna i tunnare strimlor.
  4. Lägg upp köttet på tallrikar och fördela Waldorfsalladen. Dekorera med persilja och lite extra valnötter.
Du kanske även gillar