Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vongole med shiratakinudlar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Shiratakinudlar är perfekt LCHF-mat eftersom de nästan inte innehåller några kolhydrater alls. Använd små fina broccolini på stam med blad eller vanlig broccoli och broccoliblad till den här rätten.

Ingredienser

4 portioner

Oregano- och citronsmör

  • 50 g smör, mjukt
  • ½ citron, finrivet skal och 2 tsk av saften
  • 1 msk hacka oregano
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Vongolemusslor

  • 1 kg vongolemusslor eller hjärtmusslor
  • 1 gul lök
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • olivolja till stekning
  • 3 dl fiskbuljong

Shiratakinudlar

  • 2 paket shiratakinudlar (cirka 200 g per paket)
  • 1 knippe broccolini med blad eller 30 g mangoldblad/spenat
  • 1 gul lök
  • olivolja eller smör till stekning
  • 2 vitlöksklyftor

Att strö över

  • 30 g hyvlad parmesanost
  • svartpeppar, malen
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Oregano- och citronsmör: Rör ihop alla ingredienser till smöret.
  2. Vongolemusslor: Tvätta musslorna i kallt vatten och rensa bort trasiga eller öppna musslor.
  3. Hacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i olja i en kastrull.
  4. Häll i fiskbuljongen och koka upp under lock. Lägg i musslorna och sätt på locket. Koka ett par minuter och skaka kastrullen emellanåt så att musslorna blandas.
  5. Häll av buljongen. Sätt på locket så att musslorna håller sig varma.
  6. Shiratakinudlar: Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Häll av vattnet.
  7. Plocka broccolin i små buketter och skär ner skaftet i bitar.
  8. Skiva löken, fräs löken och broccolin i olja eller smör i en stor sauteuse (kastrull med sluttande kanter). Blanda i finhackad vitlök och vänd sist i nudlarna.
  9. Servering: Lägg på musslorna på shiratakinudlarna och klicka på oregano- och citronsmör. Lägg på hyvlad parmesanost och strö över peppar och flingsalt.