Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vitlöksbröd med brie

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

12 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/4 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 6 dl vetemjöl special

Fyllning

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 150 g brieost

Så här gör du

  1. Smörj formarna i en muffinsform. Lös jästen i vattnet.
  2. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen i minst 15 minuter. Låt jäsa under bakduk i 1-2 timmar.
  3. Blanda ihop smör och pressad vitlök. Skär brieosten i 1 1/2 centimeter tjocka skivor.
  4. Sätt ugnen till 225 grader. Rulla ihop degen från långsidan till en tjock rulle och skär den i 12 bitar. Platta försiktigt ut varje degbit till en liten platta, lägg en klick smör på varje och nyp ihop dem till bullar. Lägg dem med skarven neråt i muffinsformen. Tryck ner en bit brieost i varje bulle. Låt jäsa i 30 minuter.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter.