Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vit och mörk chokladmousse

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Chokladmousse är alltid rätt och kan kombineras med kryddor och frukt för att förhöja smaken. Ingefäran i den vita moussen bryter av fint mot den mörka chokladmoussen.

Ingredienser

8 portioner

Mörk chokladmousse:

  • 200 g mörk choklad, 70 procent
  • 2 st äggulor
  • 2 msk socker
  • 3 dl grädde

Vit chokladmousse:

  • 3 dl grädde
  • 150 g vit choklad
  • 2 msk syltad ingefära, finhackad

Garnering:

  • 8 st passionsfrukter

Så här gör du

  1. Mörk mousse:  1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. 2. Vispa äggulor och socker krämigt. 3. Vispa grädden lätt. 4. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse. 5. Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.Vit mousse: 1. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. 2. Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran. 3. Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen. Garnera med en matsked passionsfrukt.