Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vit chokladkaka med soltorkade körsbär



Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Vit chokladkaka med soltorkade körsbär


MATILDA LINDEBLAD

Detta kladdiga bakverk med smak av vit choklad och sommarbär blir en perfekt avslutning på en god middag. Servera med en klick len, lättvispad grädde. Barnsligt gott!

Ingredienser

12 bitar

  • 150 g smör

  • 200 g finhackad vit choklad

  • 2 dl strösocker
  • 
3 ägg

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 
3 dl torkade körsbär, det går också bra med ­tranbär, jordgubbar eller blåbär
  • 
florsocker och färska körsbär till garnering

Så här gör du

  1. 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper över en springforms­botten, cirka 24 centimeter i diameter. Fäst ringen över.

  2. Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält.

  3. Tillsätt socker och ägg under om­rörning. Häll eller sikta i mjölet och rör ner körsbären.

  4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna och pudra över florsocker.
Du kanske även gillar