Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vit chokladkaka med ­
soltorkade körsbär

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Om ni inte gillar körsbär, så går det utmärkt att byta ut dessa mot tex. jordgubbar.

Ingredienser

12 bitar

  • 150 g smör

  • 200 g finhackad vit choklad

  • 2 dl strösocker

  • 3 ägg

  • 2 1/2 dl vetemjöl

  • Garnering:

  • 3 dl torkade körsbär (det går också bra med ­tranbär, jordgubbar eller blåbär
florsocker och färska körsbär till garnering)


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett ­bakplåtspapper över en springforms­botten, cirka 24 centimeter i diameter. Fäst ringen över.
  2. 
Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält.

  3. Tillsätt socker och ägg under om­rörning. Häll eller sikta i mjölet och rör ner körsbären.

  4. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills kakan är ­gyllenbrun. Låt svalna och pudra över ­florsocker.