Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vit chokladgratinerade våfflor med jordgubbar/ricotta med limoncello grädde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Har du inte tid att göra smeten dagen innan går det bra att röra samman den samma dag.
OBS! Minska eller ta bort det kolsyrade vattnet då!
Vetemjöl special suger vätska när den får stå och gotta till sig!

Ingredienser

10 Våfflor

Våffelsmet, testa denna eller gör ditt eget favorit recept

  • 5 dl vetemjöl special
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 tsk äkta vaniljsocker!!!!!!
  • 2 Ägg
  • 70 g smält smör + smör att smörja formen med
  • 1 dl Grädde
  • 6 dl lättmjölk
  • 1 dl kolsyrat vatten

Ricottafyllning

  • 250 g ricottaost (1 burk)
  • 250 g Färska jordgubbar hackade
  • 0,5 dl Socker
  • 100 g Grovhackad vit choklad
  • 3 dl Uppvispad grädde
  • 1 tsk Socker
  • 2-3 tsk limoncello, smaksätt efter tycke!

Så här gör du

  1. Kvällen innan: Rör ihop mjölk, grädde, salt och vetemjöl. Sätt plastfolie över och låt stå i kylen 18-24 timmar.
  2. Dagen för gräddningen: Ta fram smeten. Smält smör och låt svalna. Häll ner smör i smeten, tillsätt äggen och vispa runt. Tillsätt kolsyrat vatten.
  3. Fyllning: Hacka jordgubbar och blanda samman med ricottaost och socker.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Sätt igång våffeljärnet. När järnet är uppvärmt häll i smet och grädda dem gyllne. Tiden beror givetvis på vilket järn du har! Grädda alla våfflor och lägg dem på en tallrik under tiden.
  6. Smörj en ugnsform. Lägg lite fyllning på varje våfflor och vik ihop dem. Strö över vit choklad och gratinera i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Akta så du inte bränner chokladen!!!
  7. Vispa upp grädde med lite socker. Rör ner limoncello.
  8. Servera varma gratinerade våfflor med grädden och eventuellt glass!
1 kommentar om "Vit chokladgratinerade våfflor med jordgubbar/ricotta med limoncello grädde"