Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vispad getost, vit choklad & pistaschmandel

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ibland uppstår smakkombinationer fullständigt av sig själva. Getterna som klättrar på Etnas sluttningar ner mot den lilla staden Bronte på Sicilien mumsar gärna i sig pistaschmandel från träden som växer här. När getmjölken blev till ost upptäckte man att den smakade pistasch och att smakerna gifte sig väl med varandra.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl mjölk
  • 300 g getost, rumstempererad
  • 50 g vit choklad
  • 2 msk pistaschmandel, hackad

Timjanhonung:

  • 0,5 dl flytande honung
  • 1 msk timjan, färsk

Så här gör du

  1. Gör timjanhonung. Värm upp honungen i en kastrull. Tillsätt färsk timjan. Ta av kastrullen från värmen och låt honungen stå och dra 1 timme. Sila och ställ åt sidan.
  2. Koka upp mjölken i en kastrull. Tillsätt getosten lite i taget under omrörning så att den smälter till en jämn smet. Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen under omrörning. Vispa hårt till en mousse.
  3. Häll moussen i fyra skålar och fördela timjanhonungen över. Servera med hackad pistaschmandel.