Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vintergryta med 
fikon och svamp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En härlig gryta med fransyska, svamp, fikon och balsamvinäger.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g fransyska

  • 2 gula lökar

  • 200 g champinjoner

  • 1 1/2 dl torkade fikon

  • 1 köttbuljongtärning

  • 2 msk balsamvinäger
  • 
salt, peppar
  • 
smör


Så här gör du

  1. Skär köttet i bitar och bryn dem i smör. Salta och peppra.

  2. Tillsätt buljongtärning och vatten så att det täcker köttet. Koka i 20 minuter.

  3. Dela fikonen. Skiva löken. Fräs lök och ­champinjoner.

  4. Tillsätt lök, svamp, fikon och balsamvinäger.

  5. Låt grytan koka i cirka 10 minuter, tills köttet är mört.