Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vinkokta musslor med salsa verde

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Skölj och kontrollera att musslorna är hela och att skalsköldarna är slutna. Om musslan är öppen – knacka den lätt i köksbänken och se om den sluter sig. Om den inte gör det – kasta den! Tillaga musslorna så snart som möjligt.

Ingredienser

4 förrättsportioner
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 5 persiljestjälkar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • salt, peppar

Salsa verde:

  • 1 knippa bladpersilja
  • ½ dl klippt gräslök
  • 1 msk färsk dragon
  • 50 g färsk spenat
  • 2 msk kapris
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • 1 dl olivolja
  • salt & peppar

Till servering:

  • Baguette

Så här gör du

  1. Börja med salsan: Lägg persilja, gräslök, dragon, spenat, kapris, skalade vitlöksklyftor, senap och vatten i en mixer och kör tills allt är finfördelat. Tillsätt oljan under gång. Smaksätt med salt och peppar. Häll upp i en skål.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem i en gryta med olivolja tills löken är mjuk. Tillsätt persilje­stjälkar, vitt vin och vatten och koka upp på hög värme. Tillsätt sköljda och kontrollerade musslor. Lägg på lock och låt dem koka tills de öppnar sig i cirka 5 minuter. Skaka grytan då och då.
  3. Ta upp musslorna med hålslev. Kasta dem som inte öppnat sig. Ringla salsan över musslorna. Använd en tom mussla som tång, för att ta loss musselköttet med. Servera med baguette, gärna med extra salsa på.