Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vinkokt fisk med aioli och sparris

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det torra vita vinet gör fisken utsökt!

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl vitt torrt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 500-600 g vit fisk i filéer
  • 2 buntar sparris
  • salt
  • 1 ägg
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 krm salt
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk citron

Så här gör du

  1. Koka upp vin, vatten och buljongtärning i en vid kastrull. Rör om så att buljongtärningen löser sig och lägg sedan i fisken.
  2. Stäng av plattan och låt fisken bli färdig på eftervärmen. Det tar ca 7 minuter beroende på tjockleken på filéerna.
  3. Riv vitlöken fint för hand. Vispa äggulan med elvisp tillsammans med salt och vitlöken. Häll sakta ner oljan i en smal stråle under ständig vispning. Vispa tills det blir en tjock, blank majonnäs. Droppa ner citronsaften och blanda väl.
  4. Koka sparrisen lätt i saltat vatten.