Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Viltskavsgryta – enkelt recept med mos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Recept på gräddig viltskavsgryta som blir väldigt god tillsammans med krämigt kålmos. Vill du inte göra mos med majonnäs, och inte tänker LCHF, kan du byta ut den mot lika delar crème fraîche och grädde och göra vanligt potatismos till. Det blir supergott vilket som.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g renskav

  • 1 liten gul lök

  • 3 msk smör/kokosfett

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 
salt & peppar

  • 200 g broccoli

  • 200 g blomkål

  • 1 dl majonnäs

  • rivet skal av 1 ekologisk citron

  • 70 g sallatsblad


Så här gör du

  1. Fräs renskaven tillsammans med ­finhackad lök i smör eller kokosfett.

  2. Tillsätt vispgrädden och vinägern, smaka av med salt och peppar.
  3. 
Dela broccoli och blomkål i mindre bitar och koka mjuk. Häll av vattnet och mixa slät tillsammans med majonnäs. Riv ner citronskalet. Smaka av med salt och peppar.

  4. Servera med sallatsblad.