Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Viltpaté


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Viltpaté

WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Gör din egna lyxiga paté med viltsmak.

Ingredienser

10 portioner
  • 
250 g rådjursfärs, helst grovmalen

  • 250 g kycklinglever
  • 
250 g späck

  • 2 ägg
  • 
1 dl rödvin
  • 
1 dl portvin

  • 1 gul lök, finhackad (mjukstekt i smör och avsvalnad)
  • 
2 msk majsena
  • 
2 gelatinblad, blötlagda i vatten

  • 1 krm av vardera malen ingefära, nejlika, kanel och enbär

  • 1 tsk grönpeppar i lag
  • 
3 vitlöksklyftor
  • 
5 lagerblad
  • 
4 tsk salt

Så här gör du

  1. 
Blanda alla ingredienser utom rådjurfärsen, rödvin, gelatinblad och lagerblad i en matberedare och pulsa 3-4 gånger.

  2. Koka upp rödvin och lös de blötlagda gelatinbladen i den varma vätskan. Häll vätskan i matberedaren och pulsa en gång till.

  3. Blanda smeten med rådjursfärsen.

  4. Häll upp i en oljad 1,5 liters avlång bakform. Lägg lagerbladen snyggt ovanpå paté­smeten. Baka i ugn, 120 grader, i 2 timmar eller tills patén har en innertemperatur på 75 grader.
Du kanske även gillar