Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Viltköttbullar


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg
Viltköttbullar

EVA HILDÉN SMITH

Gör alltid ett stekprov när du gör köttbullar. Smaka av med mera fond om det behövs.


Ingredienser

40 bullar

  • 500 g viltfärs

  • 1 rödlök

  • 1 kokt kall potatis
  • 
1 ägg

  • 3 msk viltfond på flaska

  • 3 msk grädde

  • 3-4 msk smör

  • 1-2 krm malen kryddpeppar


Så här gör du

  1. Skala och finhacka löken. Skala och riv potatisen fint. Blanda ägg, lök, potatis, fond och grädde i en bunke. Blanda i färsen.

  2. Forma matskedsstora bullar och lägg dem på vattensköljt skärbräde.

  3. Bryn bullarna runt om i smöret i en stekpanna, inte för många åt gången. Krydda dem med kryddpeppar och efterstek i en gryta 3-4 minuter.
Du kanske även gillar