Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vietnamesisk food truck macka

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

I dag testar Tommy Myllymäki att göra mat likt huvudstadens alla food trucks.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskkarre
  • 5 msk soya
  • 2 msk honung
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 morot fint strimlad eller svarvad
  • 10 cm rättika fint strimlad
  • 1 färsk koriander 1 huvud bladsallad
  • 1/2 burk majonnäs
  • 1 hel baguette
  • sriracha (het ketchup)

1-2-2 lag

  • 0 ,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten

Så här gör du

  1. Blanda en 1-2-2-lag på en del ättika, två delar socker och två delar vatten.
  2. Blanda ättika och socker i en kastull, under omrörning på låg värme ska sockret lösa sig i ättikan. Dra av kastrullen från värmen och blanda ner vatten. Detta gör att lagen svalnar snabbare.
  3. Skala och skär rättika och morot i tunna stavar. När lagen är kall, lägg ner moroten och rättikan i lagen, tillsätt lite salt och låt grönsakerna pickla i minst 30 minuter.
  4. Skär skivor av fläskkarren och blanda marinaden.
  5. Blanda riven ingefära, riven vitlök, soya, honung och chiliflakes i en skål så det blir en marinad.
  6. Stek fläskkarren i rapsolja, de ska få fin färg och stekas ca 3 minuter på varje sida.
  7. När köttet börjar bli klart, slå marinaden över köttet och låt det steka med i några minuter.
  8. Lyft upp köttet på en skärbräda och låt marinaden tjockna någon minut i stekpannan.
  9. Skär upp baguetten och bred ut majonnäs i baguetten, fortsätt med rikligt av salladsblad.
  10. Skär köttet i fina skivor. Lyft sedan ner köttet i såsen i stekpannan och vänd runt tills köttet är täckt av sås.
  11. Lägg köttet på salladen och toppa med de picklade grönsakerna, koriander och eventuell sriracha sås, en het ketchup.