Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vietnamesisk biffsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Jag gillar light mat med många grönsaker, mat man mår bra av. Det passar mig, jag gillar ren mat. Ju äldre jag blir desto viktigare blir det att inte äta slarvmat. Jag mår snabbt dåligt av tung och fet mat. Även av för söt mat, säger Melker Andersson.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 oxrygg á 180 g
  • 200 g tunt skivade grönsaker, till exempel morot, sticklök, grön turkisk paprika, rödlök, rättika och chili.
  • Blandad sallad efter tillgång
  • 100 g stekta mungbönor
  • 100 g stekt shiitakesvamp
  • 50 g kokta glasnudlar
  • 1 dl grovhackade rostade paranötter
  • 1 ⁄2 omogen mango, skalad och skuren i bitar
  • 1 ⁄2 omogen papaya, skalad och skuren i bitar
  • 2 limefrukter
  • 1 knippe grovhackad koriander
  • 1 knippe grovhackad mynta
  • salt
  • svartpeppar

Dressing

  • 1 msk laab-namtok seasoning (finns i asiatiska butiker)
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 1 lime
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek

Så här gör du

  1. Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Tänd kolgrillen. Peppra köttet på båda sidor. Grilla det medium rare och ställ åt sidan.
  2. Skölj och slunga salladen torr. Blanda alla grönsaker och glasnudlar med salladen.
  3. Skiva köttet i tunna skivor. Lägg upp salladen på ett fat och fördela kött, frukt och nötter över. Servera med dressingen.