Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vetebröd – grunddeg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Vetebröd – grunddeg

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 150 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk kardemummkärnor eller 2 msk mald ­kardemumma
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • cirka 14 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smör eller margarin i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av ­degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig.
  2. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel. ­Tillsätt resten av degvätskan, ­kardemumma, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en kladdfri deg. Låt jäsa under duk, 30 minuter.
Du kanske även gillar