Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Veggie ramen med udonnudlar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Veggie ramen med udonnudlar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Gröna smaker som toppas med wasabiärtor. Vill man så kan man spetsa buljongen med lite riven vitlök och ingefära.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 broccoli
  • 1 polkabeta
  • 2 knippen udonnudlar
  • 1 l grönsaksbuljong (lantbuljong)
  • 2 limeblad eller zest från 1 lime
  • 200 g edamamebönor
  • 40 g färsk spenat
  • 40 g mungbönsgroddar
  • 1 färsk chili
  • 1 dl wasabiärtor

Tillbehör

  • räkchips (hoppa över räkchipsen om man vill ha helt vegetariskt)

Så här gör du

  1. Finfördela broccolin i buketter. Skala och hyvla polkabetan tunt. Koka nudlarna enligt förpackningen.
  2. Koka upp buljongen med limeblad och lägg i broccolin. Koka ett par minuter, lägg i edamamebönorna.
  3. Servering: Lägg spenat i botten på portionsskålar. Lägg i broccolin och edamamebönorna i skålarna. Häll på buljongen, lägg på nudlar, polkabeta, groddarna och strimla chilin fint och strö över. Servera med wasabiärtor och räkchips.
Du kanske även gillar