Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetariska minipajer

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Små vegetariska portionspajer med svamp, färsk lök, keso och cashewnötter. Du behöver 6 portionformer på ca 10 cm i diameter.

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl, fullkorn
  • 75 g smör
  • 125 g kesella, 10 %

Fyllning:

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g champinjoner
  • 5 st lök, färsk i knippe
  • 2 msk smör
  • 2 dl crème fraiche, Karl Johan-smak
  • 125 g keso, chilismak
  • salt, svartpeppar
  • 3 st ägg, stora
  • 1 dl cashewnötter

Så här gör du

  1. Ugn: 225 grader 1. Lägg vetemjöl, fullkorn och smör i matberedarens skål med kniven monterad. Kör tills det blir en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop tills det bildas en degboll. 2. Dela degen i sex bitar. Tryck ut dem i pajformarna med löstagbar botten, cirka 10 centimeter i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen, cirka 30 minuter. 3. Nagga pajdegen i formarna med en gaffel och förgrädda dem, cirka 8 minuter i mitten av ugnen. 4. Skala och hacka vitlöken, ansa och skär champinjonerna i kvartar, skär lökarna i bitar. Stek vitlök, champinjoner och lök i smör i en stekpanna, så att de blir mjuka, cirka 5 minuter. Rör ner crème fraiche och keso chili. Salta och peppra. Vispa upp äggen i en bunke och rör ner champinjonblandningen. Fyll formarna med blandningen. 5. Strö över grovhackade cashewnötter och grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Servera med en sallad.