Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetariska köttbullar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Köttbullar är ju en trogen vän i det svenska köket och här är en variant som passar utmärkt även för dig som vill äta vegetariskt. Dessa bullar har ljuvlig smak av färska örter. Men självklart kan du krydda efter behag. Laga, rulla och njut!

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g Quornfärs eller sojafärs
  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 liten lök, röd eller gul
  • 1/2 dl mjölk enligt eget val
  • 1 ägg
  • 200 g färskost t ex Phila­delphia (ej light)
  • 2 msk färska örter t.ex. basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev lite mjöl eller fiberhusk för redning

Så här gör du

  1. Rör samman mjölk och ströbröd i en bunke och låt stå för att svälla i 10 minuter.
  2. Hacka löken riktigt fint och blanda ner den tillsammans med resten av ingredienserna i ströbrödsblandningen.
  3. Rör samman allt till en jämn smet och forma runda små bollar. Stek i smör på medelhögvärme och rör om ofta så de inte fastnar. Teststek gärna en bulle först och om den är för lös i konsistensen så kan du reda smeten med lite mjöl eller fiberhusk tills den håller samman bättre. När bullarna har fin färg och är lite fasta i mitten så är de färdiga att servera!
1 kommentar om "Vegetariska köttbullar"
  • HenrikS82
    HenrikS82

    Vegetariska köttbullar? När blev kött vegetariskt, kan vi inte bara sluta att ge vegetariska rätter “kött” namn? Som t.ex Vegetariska köttbullar, vegetariskt bacon eller quorn filé. I detta fallet skulle jag kalla dessa kullar för Quornbullar om man nu ska ha in bullar i namnet, Quorn frikadeller eller Vegetariska frikadeller.