Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk teffpizza med zucchini & ajvar

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Rött, grönt och vitt. Denna läckra pizza får en topping av italienska flaggans färger. Buon appetito!

Ingredienser

2 PORTIONSPIZZOR
  • 1 ⁄2 dl sesamfrön
  • 2 dl teffmjöl
  • 2 msk bovetemjöl
  • 1 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 3 ägg
  • 1-1 1 ⁄2 dl mjölk

Fyllning

  • 2 dl tomatsås med vitlök
  • 1 ⁄2 zucchini, skivad och stekt
  • 1 dl ajvar (kryddig paprikaröra, finns i matbutiken)
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 100 g riven mozzarella
  • 50 g spenatblad, färska
  • 1 msk sesamfrön
  • flingsalt
  • malen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt ägg och mjölk.
  3. Låt degen svälla i 5 minuter.
  4. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut pizzadegen i två rundlar på plåten.
  5. Grädda i 10 minuter.
  6. Ta ut bottnarna och lägg på tomatsås, stekt och skivad zucchini, ajvar, rödlök och mozzarella.
  7. Grädda pizzorna i ytterligare 10 minuter.
  8. Ta ut dem. Garnera med de färska spenatbladen. Strö över sesamfrön, flingsalt och peppar.