Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk Pulled Pork

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Jack fruit som är substitutet för köttet kan vara lite knepigt att hitta. Kolla i en välsorterad asienbutik. I Malmö kan man hitta dessa på Möllevångstorget för 12 kr styck.

Ingredienser

4 personer
  • 2 jack friut
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 grönsaksbuljong

Marinad

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 nypa torkade chiliflakes
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk flytande honung
  • 1 nypa salt och svartpeppar
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 1 nypa rökt paprika pulver

Så här gör du

  1. Blanda ihop marinaden.
  2. Öppna burkarna och häll av vätskan ur jack-frukten.
  3. Hetta upp lite olivolja och smör i en stekpanna.
  4. När smöret slutar fräsa så lägg i jack-frukten och ge dem yta. cirka 10 min.
  5. Häll på buljongen och sjud i cirka 45-60 min. Efter halva tiden så pensla på lite av marinaden.
  6. Sätt på ugnen på 200 grader.
  7. Om det finns vätska kvar, häll av den. Lägg över frukten i en ugnsfast form. Eller behåll i stekpannan om den klarar ugn.
  8. Pensla på ett lager marinad.
  9. Sätt in i ugn 15 min.
  10. Ta ut och separera frukten med två gafflar.
  11. Servera i tortillabröd med Sweet Baby Rays Hickory-sås, guacamole, creme fraiche, picklad rödlök, och/eller cole slaw . Eller på en skiva rostat surdegsbröd med ovanstående tillbehör.
1 kommentar om "Vegetarisk Pulled Pork"
  • Mitt Kök
    Mitt Kök

    Åh! Det här kommer att bli populärt. Perfekta tipset till helgen. Tack för bra recept.