Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk paj med chevré, soltorkade tomater, oliver och spenat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 37 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 125 g smör
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 65 g babyspenat
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 150 g chevréost
  • 130 g kalamataoliver
  • 4 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Nyp samman mjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 30 minuter
  3. Tryck ut degen i en pajform och och nagga det med en gaffel. Grädda mitt i ugnen 10 minuter
  4. Grovhacka de soltorkade tomaterna och osten
  5. Lägg spenaten i botten på det förgräddade pajskalet. Lägg över de soltorkade tomaterna och oliver. Smula över osten.
  6. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll över i pajskalet.
  7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20-25 minuter tills den fått fin gyllenbrun färg och att äggstanningen stelnat