Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk morot,spenat och keso lasagne

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Tomat och morotssås

  • 1 tomatkross à 400 gram
  • 3 rivna morötter
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk oregano
  • 0,5 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 3 msk Chilisauce
  • salt och svartpeppar
  • 1 Finhackad gul lök

Spenat och kesoröra

  • 250 g keso naturell
  • 300 g Upptinad frusen spenat
  • salt och vitpeppar efter smak
  • 10-12 lasagneplattor
  • 2 dl riven västerbottensost

Server med

  • Hemgjord ketchup, se mitt recept
  • Grönsallad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp en stekpanna och fräs gul lök med vitlök. Eter några minuter häll på tomatkross, chilisauce, oregano och fond. Låt det puttra cirka ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Blanda samman upptinad spenat med keso. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  3. Varva morot/tomatröran med kesoröran och lasagneplattor i en ugnsform. Toppa med riven god ost. Gratinera lågt i ugnen cirka 30 minuter. Servera som den är med hemmagjord ketchup eller med en grönsallad!