Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk morotslasagne

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Den här morotslasagnen är en riktig favorit och älskas av de flesta!

Ingredienser

4 portion

Morotssåsen

  • 600 g Morötter i bitar
  • 1,5 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2,5 dl 3 % mjölk
  • 2 Äggulor
  • 0,5 dl Grädde
  • Salt och peppar
  • Klick smör

Morotsfräset

  • 600 g Morötter som ska rivas
  • 1 Finhackad stor gul lök
  • 2-3 Hackade vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl Rött vin
  • 2 tsk Torkad timjan
  • Salt och peppar
  • 10-12 Lasagneplattor
  • 2 dl Riven västerbottenost/parmesan

Servera med

  • Grönsallad
  • Aioli eller se recept på min rostade vitlökssås

Så här gör du

  1. Pure: Lägg bitar av morötter i vatten och fond. Koka dem mjuka och mixa till slät pure. Blanda äggulor med grädde och mjölk. Rör ner en klick smör (frivilligt). När puren svalnat lite rör ner äggblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Morotsfräs: Riv morötterna. Hetta upp en stekpanna med smör och stek morötter, vitlök och lök några minuter innan du tillsätter vin, tomatpure och kryddor. Låt det puttra ytterligare några minuter medan du rör runt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg samman lasagnen. Börja med plattor i botten och sedan varvar du med sås, fräset och plattor. Avsluta toppen med riven ost.
  4. In i ugnen, ganska lågt, i cirka 25 minuter eller tills den fått fin färg. Servera med en god sallad eller en hemgjord aioli. Tips! Se mitt recept på rostad vitlökssås.