Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegetarisk chili med korianderkräm

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

En matig chili är suverän grytmat när det kommer till trånga kök och att spara på disk. Här har vi gjort den vegetarisk men det går självklart bra att tillsätta nötfärs till grytan.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st gula lökar, stora
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st röda paprikor
  • 0,5 st urkärnad chili, till exempel spansk peppar
  • 2 st stora morötter
  • 1 tsk kummin
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprika
  • 1 st majs, liten burk
  • 2 st valfria bönor, på burk
  • 1 burk krossade tomater
  • 2-3 dl kraftig grönsaksbuljong, eller oxbuljong
  • 3 st lagerblad
  • 1 st kanelstång, liten

Korianderkräm:

  • 1 st koriander, i kruka
  • 2 dl naturell turkisk yoghurt, 12 %
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Hacka rödlök, vitlök och chili fint. Skär paprika och morot i små tärningar. Hetta upp en stor gryta med olja och fräs lök, chili, spiskummin, kummin och torkad paprika i någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda på mellanvärme och under lock i cirka 30 minuter.
  2. Gör under tiden korianderkrämen. Hacka koriandern mycket fint och rör ner i yoghurten. Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar.
  3. Smaka av chilin med salt och svartpeppar och servera med korianderkrämen och ett gott bröd.