Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Veganska våfflor med kanel

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Frasiga våfflor med drömlika tillbehör. Om du väljer ett växtbaserat matfett så är de dessutom veganska.  Ett tips är att ju kallare ingredienser, desto frasigare våfflor. Därför har vi haft i några isbitar i receptet som kommer från God Morgon®.

Ingredienser

5 våfflor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm kanel
  • 1 msk socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl äppeljuice
  • 2 dl mandel- eller sojamjölk
  • 1/2 dl flytande matfett
  • 4 st isbitar

Så här gör du

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke
  2. Vispa ner äppeljuice, mandel- eller sojamjölken och matfett till en jämn smet
  3. Lägg i 3-4 isbitar och låt vila i ca 10 minuter
  4. Grädda våfflorna
  5. Servera med strimlat äpple, bär och lönnsirap
  6. NJUT!