Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegansk chokladgröt med kiwi, granatäpple och kakao nibs

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Om man är chokladälskare som jag, så hittar man gärna anledningar till att få äta choklad oavsett vilken måltid det är. Till frukost gjorde jag därför en gröt med chokladsmak. Trots detta var frukosten helt fri från socker, och dessutom vegansk och fylld med andra nyttigheter!

Ingredienser

1 portion
  • 1 tepåse med chokladsmak
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl växtbaserad mjölk
  • 1 dl fiber eller glutenfri havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 tsk rå kakao
  • Valfri sötning (t.ex. stevia, proteinpulver eller agave sirap)
  • En liten nypa salt
  • + Kiwi, granatäpplekärnor, cacao nibs, pumpafrön och lite ringlad agave sirap

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och värm den växtbaserade mjölken i en kastrull. Tillsätt vattnet till kastrullen och lägg i tepåsen för ca 10 minuter.
  2. Prssa ur tepåsen när tiden har gått så all smak används, och tillsätt havregryn och linfrön.
  3. Koka upp havregryn, linfrön och salt på det vanliga viset du gör gröt.
  4. Tillsätt kakaon och sötning innan all vätska försvunnit, och blanda om.
  5. Servera med t.ex. kiwi, granatäpplekärnor, cacao nibs, pumpafrön och lite ringlad agave sirap.