Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegan poké bowl

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

I den här veganska poké bowlen har riset och grönsakerna fått sällskap av tofu i stället för marinerad fisk som ofta ingår i den här rätten.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 6 dl kokt rött ris eller råris
  • 2 avokador
  • 200 g blomkål, lila, vit eller grön (romanesco)
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 ⁄2 rödlök
  • 150 g algsallad, finns att köpa i välsorterade matbutiker i fiskdisken

Marinerad tofu

  • 150 g naturell tofu
  • 3 ⁄4 dl teriyakisås, finns i asiatiska matbutiker eller på den asiatiska hyllan i vanliga livsmedelsbutiker
  • 1 ⁄4 dl tamarisoja, finns bland hälsokosten i vanliga matbutiker
  • 1 tsk blandade sesamfrön

Så här gör du

  1. Lägg upp riset i skålar, kallt eller varmt.
  2. Skala, kärna ur och skär avokadon i tunna skivor och rulla ihop skivorna till avokadorosor.
  3. Finfördela blomkålen i små buketter (om du vill kan du koka dem lite innan i ett par minuter eller servera dem råa som de är, eller skivade).
  4. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sugarsnapsen i cirka 2 minuter. Häll av vattnet och strimla sugarsnapsen fint.
  5. Skala och strimla rödlöken. Lägg upp algsallad och de övriga ingredienserna i buketter i skålen.
  6. Marinerad tofu: Skär tofun i kuber. Blanda teriyakisås och tamarisoja och lägg tofun i såsen. Strö sesamfrön över tofun.
  7. Servera med den marinerade tofun.