Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vattenmelon med fetaost och mynta

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Fetaost och vattenmelon är en fantastisk kombination i sommarvärmen. Ett glas svalkande anisbrännvin till ger också en spännande smakkombination. I Turkiet heter brännvinet raki, i Grekland ouzo. Men jag har också njutit den här salladen tillsammans med ett glas pastis på en terrass i Provence utan några som helst problem.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg vattenmelon
  • 200 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär vattenmelonen i skivor och lägg upp på ett fat.
  2. Smula fetaosten över. Ringla över olivolja och strö på mynta, avsluta med några varv från pepparkvarnen.