Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varma mackor lchf-style, med äggröra och bacon

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En härlig symfoni av smaker och konsistenser. Knaprigt, lent, salt och med tuggmotstånd. Äggröran och baconet ger dig protein.

Ingredienser

4 PORTIONER

Frö- och nötbröd på LCHF-vis

  • 3 dl linfrö, helt
  • 1 dl sesamfrö, oskalat
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 ⁄2 dl mandel
  • 1 dl fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör, smält
  • 1 dl crème fraîche
  • 250 g keso, naturell
  • 6 ägg
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • smör till stekning
  • 8 skivor bacon

Gräslöksäggröra

  • 3 ägg
  • 3 msk grädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 msk hackad gräslök + 1 msk hackad gräslök till servering

Tillbehör

  • 1 ⁄2 rödlök i tunna skivor

Så här gör du

  1. Bröd: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa frön och nötter till ett mjöl i en mixer.
  3. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp smeten i en avlång brödform som rymmer cirka 1 1⁄2 l fodrad med bakplåts- papper.
  4. Grädda 1 timme och 10 minuter mitt i ugnen.
  5. Låt brödet vila 5 minuter i formen. Vänd sedan ur det ur formen och låt det svalna på ett galler.
  6. Stek 4 skivor bröd i smör på båda sidor.
  7. Stek baconskivorna och lägg dem på en bit hushållspapper.
  8. Gräslöksäggröra: Blanda ägg och grädde i en skål.
  9. Rör i salt, peppar och gräslök.
  10. Häll smeten i en stekpanna på medelvärme och rör om tills det börjar tjockna.
  11. Servering: Fördela äggröran över bröden. Lägg på bacon och rödlök. Strö över gräslök.