Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Varma knyten med spenat & fetaost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat
Varma knyten med spenat & fetaost
Roland Persson

Ingredienser

4 portioner
  • 1 pkt fryst spenat
  • 150 g GRECO fetaost
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • Nymalen svartpeppar
  • En liten nypa muskot
  • 1 pkt smördeg
  • Mjöl, till utbakning

Så här gör du

  1. Tina den frysta spenaten och låt den rinna av. Lägg den sedan i en skål och blanda med vitlök, peppar och muskot. Mjöla en plan yta för utbakning.
  2. Lägg ut smördegen på den mjölade ytan. Mjöla ovansidan av degen. Kavla ut smördegen tills den är hälften så tjock (ca 30x60 cm). Skär smördegen i rutor. Fyll en liten skål med rumstempererat vatten. Föreställ dig en linje på diagonalen. Lägg några teskedar av fyllningen på den övre halvan. Doppa ett finger i vattnet och fukta den övre halvan. Ta den undre delen och lägg ihop, kant i kant så att det blir en triangel. Använd en gaffel för att trycka ihop kanterna.
  3. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper och ställ i ugnen i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna och frasiga. Servera rykande varma.
Du kanske även gillar